Issue Hoe de fout 'Printerstuurprogramma is niet beschikbaar'...

Hoe de fout 'Printerstuurprogramma is niet beschikbaar' te repareren

Printers zijn berucht omdat ze weigeren hun werk te doen wanneer de gebruiker dit het meest nodig heeft. Als uw printer de fout 'Printerstuurprogramma is niet beschikbaar' weergeeft, zijn er gelukkig enkele eenvoudige oplossingen die het probleem kunnen oplossen. Deze specifieke fout wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een beschadigd stuurprogrammabestand, verouderde stuurprogramma's of incompatibiliteit met stuurprogramma's. Hoewel het mogelijk is om het probleem te omzeilen met de generieke stuurprogramma's van Microsoft, willen we u kennis laten maken met andere oplossingen.

Werk de stuurprogramma's voor uw printer bij

Er zijn twee methoden om de stuurprogramma's voor uw specifieke printermodel bij te werken. De eerste houdt in dat de gebruiker naar de officiële website van de printerfabrikant gaat, het nieuwste juiste stuurprogrammapakket voor zijn model zoekt, downloadt en installeert. Hoewel het vrijwel zeker is dat gebruikers het nieuwste compatibele printerstuurprogramma van de officiële website zouden krijgen, kost deze methode wat meer tijd. Veel gebruikers geven er misschien de voorkeur aan om Windows 10 al het werk te laten doen en hun printerstuurprogramma-updates te ontvangen.

  1. Typ apparaatbeheer in het zoekveld op de taakbalk .
  1. Open het bovenste resultaat .
  1. Zoek de defecte printer op in de lijst Apparaten in het venster Apparaatbeheer (problematische apparaten hebben meestal een geel uitroepteken naast hun naam).
  1. Klik met de rechtermuisknop op de printer.
  1. Selecteer Stuurprogrammasoftware bijwerken in de vervolgkeuzelijst.
  1. U krijgt een nieuw venster te zien met twee keuzes:
    • Kies Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware om het besturingssysteem nieuwere stuurprogramma's te laten vinden, of
    • Zoek op mijn computer naar stuurprogrammasoftware als u al een stuurprogrammapakket hebt gedownload van de website van de fabrikant.
  1. Volg de instructies op het scherm totdat het proces is voltooid.
  1. Mogelijk moet u de pc opnieuw opstarten .

Werk het Windows-besturingssysteem bij

Als het updaten van de stuurprogramma's voor de printer de fout 'Printerstuurprogramma is niet beschikbaar' niet heeft opgelost, is de volgende beste optie om te controleren of er nieuwe Windows-updates zijn. De nieuwe OS-updates bevatten vaak bugfixes, prestatie-optimalisaties, beveiligingsupgrades en oplossingen voor oudere problemen. Volg deze stappen om te controleren of er Windows-updates beschikbaar zijn:

  1. Typ instellingen in het zoekveld op de taakbalk . Open het bovenste resultaat .
  1. Open in het venster Instellingen het gedeelte Bijwerken en beveiliging .
  1. Klik op Windows Update in het linkerdeelvenster.
  1. Klik op de knop Controleren op updates en installeer alles wat beschikbaar is.
  1. Start uw computer indien nodig opnieuw op .
Bezig met laden...