Threat Database Ransomware Popn рансъмуер

Popn рансъмуер

Popn Ransomware е силно заплашителна и злонамерена програма, която представлява сериозна заплаха за компютрите. Този конкретен злонамерен софтуер е специално проектиран да криптира файлове, съхранявани на целево устройство, като ги прави напълно недостъпни за жертвата без ключовете за дешифриране, които се държат единствено от нападателите. След като Popn Ransomware успешно проникне в устройство, той незабавно извършва цялостно сканиране. Той продължава да шифрова широк набор от типове данни, включително документи, снимки, архиви, бази данни, PDF файлове и други.

Рансъмуерът Popn е част от прословутата фамилия зловреден софтуер STOP/Djvu . Отличителна характеристика на този рансъмуер е практиката му да добавя разширението „.popn“ към името на всеки шифрован файл. Освен това, за да отстояват своите искания и да комуникират с жертвата, нападателите зад Popn Ransomware създават текстов файл с име „_readme.txt“ на заразеното устройство, съдържащ конкретни инструкции как да продължат с процеса на плащане на откуп и декриптиране.

От съществено значение е да сте наясно с хитрите тактики, използвани от киберпрестъпниците, разпространяващи фамилията зловреден софтуер STOP/Djvu. Тези извършители често се възползват от възможността да внедрят допълнителен злонамерен софтуер към вече компрометираните устройства. Сред тези допълнителни заплахи са крадците на информация като Vidar или RedLine , които представляват сериозна и последваща опасност за чувствителните данни и поверителността на жертвата.

Рансъмуерът Popn изнудва жертвите за пари, като държи данните им като заложници

Popn Ransomware функционира, като криптира файловете на жертвата и впоследствие показва съобщение с изискване за откуп. Това съобщение изрично уведомява жертвата за криптирането на техните файлове. Той подчертава, че единственият жизнеспособен метод за възстановяване на данни е чрез плащане на искания откуп и получаване на ключ за дешифриране и инструмент от киберпрестъпниците, отговорни за атаката. Първоначално сумата на откупа е 980 USD. Все пак има ограничена във времето възможност за намаление от 50%, което намалява плащането до 490 USD, при условие че жертвата се свърже с нападателите в рамките на 72 часа. За да вдъхне доверие, съобщението предлага безплатно декриптиране, което може да се извърши върху един файл, преди да бъдат извършени плащания.

Важно е обаче да сте наясно, че жертвите често не получават обещаните инструменти за декриптиране дори след като са изпълнили исканията за откуп. В резултат на това експертите съветват да не се плаща откуп, тъй като възстановяването на данни не е гарантирано и такива плащания директно подкрепят престъпните дейности на тези злонамерени участници.

Въпреки че премахването на Popn Ransomware от операционната система ще предотврати по-нататъшно криптиране на файлове, това действие само по себе си няма да възстанови данните, които вече са били засегнати от ransomware.

Отнесете се сериозно към сигурността на вашите устройства и данни

Гарантирането на безопасността на устройствата и данните от атаки на ransomware изисква комбинация от проактивни мерки и бдителни практики. Ето основните стъпки, които потребителите могат да приложат, за да се защитят срещу рансъмуер:

    • Редовно актуализирайте софтуера : Поддържайте актуални своята операционна система, антивирусен софтуер и приложения. Такива актуализации често съдържат корекции за сигурност, които адресират известни уязвимости, експлоатирани от ransomware.
    • Използвайте силни и отличителни пароли : Създайте силни, уникални пароли за всички акаунти. Също така е важно да избягвате използването на една и съща парола за множество услуги.
    • Активиране на двуфакторно удостоверяване (2FA) : Активирайте 2FA, когато е възможно. Това добавя допълнителен слой на сигурност, изискващ втора форма на проверка заедно с вашата парола.
    • Редовно архивирайте вашите данни : Правете чести архиви на основни файлове и данни на външно устройство за съхранение или защитена облачна услуга. Наличието на такива резервни копия гарантира, че можете да възстановите данните си, без да плащате откуп в случай на атака.
    • Използвайте надежден софтуер за сигурност : Инвестирайте в уважаван софтуер против злонамерен софтуер за откриване и блокиране на заплахи от ransomware.
    • Обучете себе си и другите : Бъдете информирани за най-новите заплахи и техники за ransomware. Обучете себе си и членовете на вашето семейство или служители относно най-добрите практики за киберсигурност.
    • Деактивирайте макросите в документите на Office : Деактивирайте макросите в документите на Microsoft Office, тъй като те могат да се използват за доставяне на ransomware.

Следвайки тези мерки, потребителите могат да намалят риска да станат жертва на атаки със заплахи и да защитят по-добре своите устройства и данни от опустошителните последици от такива заплахи. Превенцията и готовността са от съществено значение за поддържането на сигурна цифрова среда.

Popn Ransomware доставя следната бележка за откуп на своите жертви:

'ВНИМАНИЕ!

Не се притеснявайте, можете да върнете всичките си файлове!
Всички ваши файлове като снимки, бази данни, документи и други важни са криптирани с най-силното криптиране и уникален ключ.
Единственият метод за възстановяване на файлове е закупуването на инструмент за дешифриране и уникален ключ за вас.
Този софтуер ще дешифрира всички ваши криптирани файлове.
Какви гаранции имате?
Можете да изпратите един от вашите шифровани файлове от компютъра си и ние го дешифрираме безплатно.
Но можем да дешифрираме само 1 файл безплатно. Файлът не трябва да съдържа ценна информация.
Можете да получите и разгледате инструмента за дешифриране на преглед на видео:
hxxps://we.tl/t-MDnNtxiPM0
Цената на частния ключ и софтуера за дешифриране е $980.
Налична отстъпка от 50%, ако се свържете с нас през първите 72 часа, тази цена за вас е $490.
Моля, имайте предвид, че никога няма да възстановите данните си без плащане.
Проверете папката "Спам" или "Нежелана поща" в имейла си, ако не получите отговор повече от 6 часа.

За да получите този софтуер, трябва да пишете на нашия имейл:
support@freshmail.top

Запазете имейл адрес за връзка с нас:
datarestorehelp@airmail.cc

Вашата лична карта:'

Тенденция

Най-гледан

Зареждане...