Threat Database Ransomware Popn Ransomware

Popn Ransomware

Izsiljevalska programska oprema Popn je zelo nevaren in zlonamern program, ki resno ogroža računalnike. Ta posebna zlonamerna programska oprema je posebej zasnovana za šifriranje datotek, shranjenih v ciljni napravi, zaradi česar so popolnoma nedostopne žrtvi brez ključev za dešifriranje, ki jih imajo izključno napadalci. Ko se Popn Ransomware uspešno infiltrira v napravo, takoj izvede temeljit pregled. Nadaljuje s šifriranjem širokega nabora vrst podatkov, vključno z dokumenti, fotografijami, arhivi, bazami podatkov, PDF-ji in še več.

Popn Ransomware je del zloglasne družine zlonamernih programov STOP/Djvu . Posebna značilnost te izsiljevalske programske opreme je njena praksa dodajanja končnice '.popn' k imenu vsake šifrirane datoteke. Poleg tega za uveljavljanje svojih zahtev in komunikacijo z žrtvijo napadalci za izsiljevalsko programsko opremo Popn na okuženi napravi ustvarijo besedilno datoteko z imenom '_readme.txt', ki vsebuje posebna navodila o tem, kako nadaljevati s plačilom odkupnine in postopkom dešifriranja.

Bistvenega pomena je, da se natančno zavedate zvitih taktik, ki jih uporabljajo kibernetski kriminalci, ki distribuirajo družino zlonamerne programske opreme STOP/Djvu. Ti storilci pogosto izkoristijo priložnost, da na že ogrožene naprave namestijo dodatne zlonamerne programske opreme. Med temi dodatnimi grožnjami so krajci informacij, kot sta Vidar ali RedLine , ki predstavljajo resno in posledično nevarnost za občutljive podatke in zasebnost žrtve.

Izsiljevalska programska oprema Popn žrtve izsiljuje za denar tako, da ima njihove podatke za talca

Izsiljevalska programska oprema Popn deluje tako, da šifrira datoteke žrtve in nato prikaže sporočilo z zahtevo po odkupnini. To sporočilo izrecno obvesti žrtev o šifriranju njihovih datotek. Poudarja, da je edina izvedljiva metoda obnovitve podatkov plačilo zahtevane odkupnine ter prejem ključa in orodja za dešifriranje od kibernetskih kriminalcev, odgovornih za napad. Znesek odkupnine je prvotno določen na 980 USD. Kljub temu obstaja časovno omejena priložnost za 50-odstotno znižanje, kar zniža plačilo na 490 USD, če žrtev stopi v stik z napadalci v 72 urah. Da bi vlili zaupanje, sporočilo predlaga brezplačno dešifriranje, ki ga je mogoče izvesti na eni sami datoteki pred kakršnim koli plačilom.

Vendar se je ključnega pomena zavedati, da žrtve pogosto ne dobijo obljubljenih orodij za dešifriranje niti po tem, ko izpolnijo zahteve po odkupnini. Zaradi tega strokovnjaki odsvetujejo plačilo odkupnine, saj povrnitev podatkov ni zagotovljena, takšna plačila pa neposredno podpirajo kriminalne dejavnosti teh zlobnih akterjev.

Čeprav bo odstranitev izsiljevalske programske opreme Popn iz operacijskega sistema preprečila nadaljnje šifriranje datotek, samo to dejanje ne bo obnovilo podatkov, na katere je že vplivala izsiljevalska programska oprema.

Varnost vaših naprav in podatkov jemljite resno

Zagotavljanje varnosti naprav in podatkov pred napadi izsiljevalske programske opreme zahteva kombinacijo proaktivnih ukrepov in budnih praks. Tukaj so bistveni koraki, ki jih lahko uporabniki izvedejo, da se zaščitijo pred izsiljevalsko programsko opremo:

  • Redno posodabljajte programsko opremo : Posodabljajte svoj operacijski sistem, protivirusno programsko opremo in aplikacije. Takšne posodobitve pogosto vsebujejo varnostne popravke, ki obravnavajo znane ranljivosti, ki jih izkorišča izsiljevalska programska oprema.
  • Uporabite močna in razločna gesla : ustvarite močna, edinstvena gesla za vse račune. Prav tako je pomembno, da se izogibate uporabi istega gesla za več storitev.
  • Omogoči dvofaktorsko preverjanje pristnosti (2FA) : Aktivirajte 2FA, kadar koli je to mogoče. To doda dodatno raven varnosti, ki zahteva drugo obliko preverjanja skupaj z vašim geslom.
  • Redno varnostno kopirajte svoje podatke : Izvajajte pogoste varnostne kopije bistvenih datotek in podatkov v zunanjo napravo za shranjevanje ali varno storitev v oblaku. Takšne varnostne kopije zagotavljajo, da lahko obnovite svoje podatke brez plačila odkupnine v primeru napada.
  • Uporabite zanesljivo varnostno programsko opremo : Investirajte v ugledno programsko opremo proti zlonamerni programski opremi za odkrivanje in blokiranje groženj izsiljevalske programske opreme.
  • Izobražujte sebe in druge : Bodite obveščeni o najnovejših grožnjah in tehnikah izsiljevalske programske opreme. Poučite sebe in svoje družinske člane ali zaposlene o najboljših praksah kibernetske varnosti.
  • Onemogoči makre v dokumentih Office : Onemogočite makre v dokumentih Microsoft Office, saj jih je mogoče uporabiti za dostavo izsiljevalske programske opreme.

Z upoštevanjem teh ukrepov lahko uporabniki zmanjšajo tveganje, da bi postali žrtve napadov groženj, in bolje zaščitijo svoje naprave in podatke pred uničujočimi posledicami takih groženj. Preprečevanje in pripravljenost sta bistvena za ohranjanje varnega digitalnega okolja.

Izsiljevalska programska oprema Popn svojim žrtvam dostavi naslednje obvestilo o odkupnini:

'POZOR!

Ne skrbite, vrnete lahko vse svoje datoteke!
Vse vaše datoteke, kot so slike, zbirke podatkov, dokumenti in druge pomembne, so šifrirane z najmočnejšim šifriranjem in edinstvenim ključem.
Edini način obnovitve datotek je nakup orodja za dešifriranje in edinstvenega ključa za vas.
Ta programska oprema bo dešifrirala vse vaše šifrirane datoteke.
Kakšne garancije imate?
Eno od svojih šifriranih datotek lahko pošljete iz računalnika in brezplačno jo dešifriramo.
Brezplačno pa lahko dešifriramo samo 1 datoteko. Datoteka ne sme vsebovati dragocenih informacij.
Orodje za dešifriranje videoposnetka si lahko ogledate:
hxxps://we.tl/t-MDnNtxiPM0
Cena zasebnega ključa in programske opreme za dešifriranje je 980 $.
50 % popust je na voljo, če nas kontaktirate v prvih 72 urah, to je cena za vas 490 $.
Upoštevajte, da svojih podatkov nikoli ne boste obnovili brez plačila.
Preverite svojo e-poštno mapo »Spam« ali »Junk«, če ne prejmete odgovora več kot 6 ur.

Za pridobitev te programske opreme morate pisati na naš e-mail:
podpora@freshmail.top

Rezervirajte e-poštni naslov za stik z nami:
datarestorehelp@airmail.cc

Vaša osebna izkaznica:'

V trendu

Najbolj gledan

Nalaganje...