Threat Database Ransomware Popn Ransomware

Popn Ransomware

Popn Ransomware je vysoko hrozivý a zlým určeným programom, ktorý predstavuje vážnu hrozbu pre počítače. Tento konkrétny malvér je špeciálne navrhnutý na šifrovanie súborov uložených na cieľovom zariadení, čím sa obeti stanú úplne nedostupné bez dešifrovacích kľúčov, ktoré vlastnia výlučne útočníci. Akonáhle Popn Ransomware úspešne infiltruje zariadenie, okamžite vykoná dôkladnú kontrolu. Pokračuje v šifrovaní širokej škály typov údajov vrátane dokumentov, fotografií, archívov, databáz, súborov PDF a ďalších.

Popn Ransomware je súčasťou neslávne známej rodiny malvéru STOP/Djvu . Charakteristickým znakom tohto ransomvéru je jeho prax pripájania prípony „.popn“ k názvu každého šifrovaného súboru. Útočníci, ktorí stoja za Popn Ransomware, navyše na presadenie svojich požiadaviek a komunikáciu s obeťou vytvoria na infikovanom zariadení textový súbor s názvom „_readme.txt“, ktorý obsahuje konkrétne pokyny, ako postupovať pri platbe výkupného a procese dešifrovania.

Je nevyhnutné, aby ste si dôkladne uvedomili prefíkanú taktiku, ktorú používajú kyberzločinci distribuujúci rodinu škodlivého softvéru STOP/Djvu. Títo páchatelia sa často chopia príležitosti nasadiť ďalšie užitočné zaťaženie škodlivého softvéru do už napadnutých zariadení. Medzi tieto dodatočné hrozby patria krádeže informácií ako Vidar alebo RedLine , ktoré predstavujú vážne a následné nebezpečenstvo pre citlivé údaje a súkromie obete.

Popn Ransomware vydiera obete o peniaze tým, že ich dáta drží ako rukojemníkov

Popn Ransomware funguje tak, že zašifruje súbory obete a následne zobrazí správu vyžadujúcu výkupné. Táto správa výslovne informuje obeť o šifrovaní ich súborov. Zdôrazňuje, že jedinou životaschopnou metódou obnovy údajov je zaplatenie požadovaného výkupného a získanie dešifrovacieho kľúča a nástroja od kyberzločincov zodpovedných za útok. Výška výkupného je pôvodne stanovená na 980 USD. Stále však existuje časovo obmedzená príležitosť na zníženie o 50 %, čím sa platba zníži na 490 USD, za predpokladu, že obeť kontaktuje útočníkov do 72 hodín. Na vzbudenie dôvery správa navrhuje bezplatné dešifrovanie, ktoré možno vykonať na jednom súbore pred uskutočnením akýchkoľvek platieb.

Je však dôležité si uvedomiť, že obete často nedostanú sľúbené dešifrovacie nástroje ani po splnení požiadaviek na výkupné. V dôsledku toho odborníci neodporúčajú platiť výkupné, pretože obnovenie údajov nie je zaručené a takéto platby priamo podporujú trestnú činnosť týchto malígnych aktérov.

Aj keď odstránenie Popn Ransomware z operačného systému zabráni ďalšiemu šifrovaniu súborov, táto akcia samotná neobnoví údaje, ktoré už ransomvér zasiahol.

Bezpečnosť svojich zariadení a údajov berte vážne

Zaistenie bezpečnosti zariadení a údajov pred útokmi ransomvéru si vyžaduje kombináciu proaktívnych opatrení a obozretných praktík. Tu sú základné kroky, ktoré môžu používatelia implementovať na ochranu pred ransomware:

  • Pravidelne aktualizujte softvér : Udržujte svoj operačný systém, antivírusový softvér a aplikácie aktuálne. Takéto aktualizácie často obsahujú bezpečnostné záplaty, ktoré riešia známe zraniteľnosti zneužívané ransomvérom.
  • Používajte silné a výrazné heslá : Vytvorte silné, jedinečné heslá pre všetky účty. Je tiež dôležité vyhnúť sa používaniu rovnakého hesla pre viacero služieb.
  • Povoliť dvojfaktorové overenie (2FA) : Aktivujte 2FA vždy, keď je to možné. To pridáva ďalšiu vrstvu zabezpečenia, ktorá vyžaduje druhú formu overenia spolu s vaším heslom.
  • Pravidelne zálohujte svoje dáta : Vykonávajte časté zálohy základných súborov a údajov na externé úložné zariadenie alebo zabezpečenú cloudovú službu. Takéto zálohy zaisťujú, že v prípade útoku môžete obnoviť svoje údaje bez platenia výkupného.
  • Používajte spoľahlivý bezpečnostný softvér : Investujte do renomovaného antimalvérového softvéru na detekciu a blokovanie hrozieb ransomvéru.
  • Vzdelávajte seba a ostatných : Zostaňte informovaní o najnovších hrozbách a technikách ransomvéru. Vzdelávajte seba a svojich rodinných príslušníkov alebo zamestnancov o osvedčených postupoch kybernetickej bezpečnosti.
  • Zakázať makrá v dokumentoch balíka Office : Zakázať makrá v dokumentoch balíka Microsoft Office, pretože ich možno použiť na doručenie ransomvéru.

Dodržiavaním týchto opatrení môžu používatelia znížiť riziko, že sa stanú obeťami útokov hrozieb, a lepšie chrániť svoje zariadenia a údaje pred ničivými následkami takýchto hrozieb. Prevencia a pripravenosť sú nevyhnutné na udržiavanie bezpečného digitálneho prostredia.

Popn Ransomware doručuje svojim obetiam nasledujúce výkupné:

'POZOR!

Nebojte sa, všetky svoje súbory môžete vrátiť!
Všetky vaše súbory, ako sú obrázky, databázy, dokumenty a ďalšie dôležité informácie, sú šifrované najsilnejším šifrovaním a jedinečným kľúčom.
Jediným spôsobom obnovenia súborov je zakúpenie dešifrovacieho nástroja a jedinečného kľúča.
Tento softvér dešifruje všetky vaše zašifrované súbory.
Aké máte záruky?
Môžete poslať jeden zo svojich zašifrovaných súborov z počítača a my ho bezplatne dešifrujeme.
Zadarmo však môžeme dešifrovať iba 1 súbor. Súbor nesmie obsahovať cenné informácie.
Môžete získať a pozrieť si nástroj na dešifrovanie prehľadu videa:
hxxps://we.tl/t-MDnNtxiPM0
Cena súkromného kľúča a dešifrovacieho softvéru je 980 USD.
Zľava 50% je k dispozícii, ak nás kontaktujete prvých 72 hodín, cena pre vás je 490 USD.
Upozorňujeme, že svoje údaje nikdy neobnovíte bez platby.
Ak nedostanete odpoveď viac ako 6 hodín, skontrolujte si priečinok „Spam“ alebo „Nevyžiadaná pošta“ v e-maile.

Ak chcete získať tento softvér, musíte nám napísať na náš e-mail:
podpora@freshmail.top

Rezervujte si e-mailovú adresu, aby ste nás mohli kontaktovať:
datarestorehelp@airmail.cc

Vaše osobné ID:'

Trendy

Najviac videné

Načítava...