Threat Database Ransomware Popn Ransomware

Popn Ransomware

Popn Ransomware është një program shumë kërcënues dhe me qëllim të keq që paraqet një kërcënim të rëndë për kompjuterët. Ky malware i veçantë është krijuar posaçërisht për të enkriptuar skedarët e ruajtur në një pajisje të synuar, duke i bërë ato plotësisht të paarritshme për viktimën pa çelësat e deshifrimit, të cilët mbahen vetëm nga sulmuesit. Pasi Popn Ransomware depërton me sukses në një pajisje, ai menjëherë kryen një skanim të plotë. Ai vazhdon të kodojë një gamë të gjerë të llojeve të të dhënave, duke përfshirë dokumente, foto, arkiva, baza të të dhënave, PDF dhe më shumë.

Popn Ransomware është pjesë e familjes famëkeqe të malware STOP/Djvu . Një karakteristikë dalluese e këtij ransomware është praktika e tij e shtimit të shtesës '.popn' në emrin e çdo skedari të koduar. Për më tepër, për të kërkuar kërkesat e tyre dhe për të komunikuar me viktimën, sulmuesit pas Popn Ransomware krijojnë një skedar teksti të quajtur '_readme.txt' në pajisjen e infektuar, që përmban udhëzime specifike se si të vazhdohet me procesin e pagesës dhe deshifrimit të shpërblimit.

Është thelbësore të jeni të vetëdijshëm për taktikat dinake të përdorura nga kriminelët kibernetikë që shpërndajnë familjen e malware STOP/Djvu. Këta autorë shpesh shfrytëzojnë mundësinë për të vendosur ngarkesa shtesë malware në pajisjet tashmë të komprometuara. Midis këtyre kërcënimeve plotësuese janë vjedhësit e informacionit si Vidar ose RedLine , që paraqesin një rrezik të madh dhe konsekuent për të dhënat e ndjeshme dhe privatësinë e viktimës.

Popn Ransomware zhvat viktimat për para duke i mbajtur peng të dhënat e tyre

Popn Ransomware funksionon duke enkriptuar skedarët e viktimës dhe më pas duke shfaqur një mesazh që kërkon shpërblim. Ky mesazh e njofton në mënyrë eksplicite viktimën për enkriptimin e skedarëve të tyre. Ai thekson se e vetmja metodë e zbatueshme e rivendosjes së të dhënave është duke paguar shpërblimin e kërkuar dhe duke marrë një çelës dhe mjet deshifrimi nga kriminelët kibernetikë përgjegjës për sulmin. Shuma e shpërblimit është vendosur fillimisht në 980 USD. Megjithatë, ekziston një mundësi e kufizuar në kohë për një ulje prej 50%, duke ulur pagesën në 490 USD, me kusht që viktima të kontaktojë sulmuesit brenda 72 orëve. Për të rrënjosur besimin, mesazhi propozon një deshifrim falas që mund të kryhet në një skedar të vetëm përpara se të bëhet ndonjë pagesë.

Megjithatë, është thelbësore të jemi të vetëdijshëm se viktimat shpesh nuk i marrin mjetet e premtuara të deshifrimit edhe pas përmbushjes së kërkesave për shpërblim. Si rezultat, ekspertët këshillojnë të mos paguhet shpërblesa, pasi rikuperimi i të dhënave nuk është i garantuar dhe pagesa të tilla mbështesin drejtpërdrejt aktivitetet kriminale të këtyre aktorëve keqdashës.

Ndërsa heqja e Popn Ransomware nga sistemi operativ do të parandalojë enkriptimin e mëtejshëm të skedarit, vetëm ky veprim nuk do të rivendosë të dhënat që tashmë janë prekur nga ransomware.

Merrni seriozisht sigurinë e pajisjeve dhe të dhënave tuaja

Sigurimi i sigurisë së pajisjeve dhe të dhënave nga sulmet e ransomware kërkon një kombinim të masave proaktive dhe praktikave vigjilente. Këtu janë hapat thelbësorë që përdoruesit mund të zbatojnë për të mbrojtur veten nga ransomware:

  • Përditësoni rregullisht softuerin : Mbani të përditësuar sistemin tuaj operativ, programin antivirus dhe aplikacionet. Përditësime të tilla shpesh përmbajnë arna sigurie që adresojnë dobësitë e njohura të shfrytëzuara nga ransomware.
  • Përdorni fjalëkalime të forta dhe të dallueshme : Krijoni fjalëkalime të forta dhe unike për të gjitha llogaritë. Është gjithashtu e rëndësishme të shmangni përdorimin e të njëjtit fjalëkalim për shërbime të shumta.
  • Aktivizo vërtetimin me dy faktorë (2FA) : Aktivizo 2FA kurdo që të jetë e mundur. Kjo shton një shtresë shtesë sigurie, duke kërkuar një formë të dytë verifikimi së bashku me fjalëkalimin tuaj.
  • Rezervoni rregullisht të dhënat tuaja : Kryeni kopje rezervë të shpeshtë të skedarëve dhe të dhënave thelbësore në një pajisje ruajtëse të jashtme ose në një shërbim të sigurt cloud. Të kesh kopje rezervë të tillë siguron që të mund të rikuperosh të dhënat e tua pa paguar një shpërblim në rast sulmi.
  • Përdorni softuer të besueshëm të sigurisë : Investoni në softuer me reputacion kundër malware për të zbuluar dhe bllokuar kërcënimet e ransomware.
  • Edukoni veten dhe të tjerët : Qëndroni të informuar për kërcënimet dhe teknikat më të fundit të ransomware. Edukoni veten dhe anëtarët e familjes ose punonjësit tuaj për praktikat më të mira të sigurisë kibernetike.
  • Çaktivizo makro në dokumentet e Office : Çaktivizo makrot në dokumentet e Microsoft Office, pasi ato mund të përdoren për të ofruar ransomware.

Duke ndjekur këto masa, përdoruesit mund të zvogëlojnë rrezikun për t'u bërë viktima të sulmeve të kërcënimit dhe të mbrojnë më mirë pajisjet dhe të dhënat e tyre nga pasojat shkatërruese të kërcënimeve të tilla. Parandalimi dhe gatishmëria janë thelbësore në ruajtjen e një mjedisi të sigurt dixhital.

Popn Ransomware jep shënimin e mëposhtëm të shpërblimit për viktimat e tij:

'KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-MDnNtxiPM0
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@freshmail.top

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
datarestorehelp@airmail.cc

ID-ja juaj personale:'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...