Threat Database Ransomware Popn Ransomware

Popn Ransomware

„Popn Ransomware“ yra labai grėsminga ir piktais tikslais skirta programa, kuri kelia rimtą grėsmę kompiuteriams. Ši konkreti kenkėjiška programa yra specialiai sukurta šifruoti failams, saugomiems tiksliniame įrenginyje, kad jie būtų visiškai nepasiekiami aukai be iššifravimo raktų, kuriuos turi tik užpuolikai. Kai „Popn Ransomware“ sėkmingai įsiskverbia į įrenginį, jis nedelsiant atlieka išsamų nuskaitymą. Jis šifruoja daugybę duomenų tipų, įskaitant dokumentus, nuotraukas, archyvus, duomenų bazes, PDF failus ir kt.

„Popn Ransomware“ yra liūdnai pagarsėjusios STOP/Djvu kenkėjiškų programų šeimos dalis. Išskirtinis šios išpirkos reikalaujančios programos bruožas yra tai, kad prie kiekvieno užšifruoto failo pavadinimo pridedamas plėtinys „.popn“. Be to, siekdami pareikšti savo reikalavimus ir bendrauti su auka, Popn Ransomware užpuolikai užkrėstame įrenginyje sukuria tekstinį failą pavadinimu „_readme.txt“, kuriame pateikiamos konkrečios instrukcijos, kaip tęsti išpirkos mokėjimo ir iššifravimo procesą.

Labai svarbu gerai žinoti apie gudrią taktiką, kurią taiko kibernetiniai nusikaltėliai, platinantys STOP/Djvu kenkėjiškų programų šeimą. Šie nusikaltėliai dažnai naudojasi galimybe įdiegti papildomus kenkėjiškų programų kiekius jau pažeistuose įrenginiuose. Tarp šių papildomų grėsmių yra informacijos vagystės, pvz., „Vidar “ ar „RedLine“ , keliančios rimtą pavojų aukos jautriems duomenims ir privatumui.

„Popn Ransomware“ išvilioja aukas už pinigus laikydamas jų duomenis įkaitais

Popn Ransomware veikia užšifruodama aukos failus ir vėliau rodydama išpirkos reikalaujantį pranešimą. Šis pranešimas aiškiai praneša aukai apie jų failų šifravimą. Jame pabrėžiama, kad vienintelis tinkamas duomenų atkūrimo būdas yra sumokėti reikalaujamą išpirką ir gauti iššifravimo raktą bei įrankį iš už ataką atsakingų kibernetinių nusikaltėlių. Išpirkos suma iš pradžių yra 980 USD. Vis dėlto yra galimybė sumažinti laiką 50%, sumažinant mokėjimą iki 490 USD, jei auka susisieks su užpuolikais per 72 valandas. Siekiant įkvėpti pasitikėjimo, pranešime siūloma nemokamai iššifruoti, kurį galima atlikti viename faile prieš atliekant bet kokius mokėjimus.

Tačiau labai svarbu žinoti, kad aukos dažnai negauna žadėtų iššifravimo įrankių net ir įvykdžius išpirkos reikalavimus. Dėl to ekspertai pataria nemokėti išpirkos, nes duomenų atkūrimas negarantuojamas, o tokiais mokėjimais tiesiogiai remiama šių piktadarių nusikalstama veikla.

Nors Popn Ransomware pašalinimas iš operacinės sistemos užkirs kelią tolesniam failų šifravimui, vien šis veiksmas neatkurs duomenų, kurie jau buvo paveikti išpirkos reikalaujančios programos.

Į savo įrenginių ir duomenų saugumą žiūrėkite rimtai

Norint užtikrinti įrenginių ir duomenų saugumą nuo išpirkos reikalaujančių programų atakų, reikia imtis aktyvių priemonių ir budrios praktikos. Štai pagrindiniai žingsniai, kuriuos vartotojai gali atlikti, kad apsisaugotų nuo išpirkos reikalaujančių programų:

  • Reguliariai atnaujinkite programinę įrangą : atnaujinkite operacinę sistemą, antivirusinę programinę įrangą ir programas. Tokiuose naujinimuose dažnai yra saugos pataisų, kurios pašalina žinomus pažeidžiamumus, kuriuos išnaudoja išpirkos reikalaujančios programos.
  • Naudokite stiprius ir išskirtinius slaptažodžius : sukurkite stiprius, unikalius visų paskyrų slaptažodžius. Taip pat labai svarbu vengti naudoti tą patį slaptažodį kelioms paslaugoms.
  • Įgalinti dviejų faktorių autentifikavimą (2FA) : suaktyvinkite 2FA, kai tik įmanoma. Tai suteikia papildomo saugumo lygio, todėl kartu su slaptažodžiu reikalingas antras patvirtinimo būdas.
  • Reguliariai kurkite atsargines duomenų kopijas : dažnai kurkite svarbių failų ir duomenų atsargines kopijas į išorinį saugojimo įrenginį arba saugią debesies paslaugą. Turėdami tokias atsargines kopijas, galėsite atkurti duomenis nemokėdami išpirkos užpuolimo atveju.
  • Naudokite patikimą saugos programinę įrangą : investuokite į patikimą apsaugos nuo kenkėjiškų programų programinę įrangą, kad aptiktumėte ir blokuotumėte išpirkos reikalaujančias programas.
  • Mokykite save ir kitus : būkite informuoti apie naujausias išpirkos reikalaujančių programų grėsmes ir metodus. Išmokykite save ir savo šeimos narius ar darbuotojus apie geriausią kibernetinio saugumo praktiką.
  • Išjungti makrokomandas „Office“ dokumentuose : išjungti makrokomandas „Microsoft Office“ dokumentuose, nes jas galima naudoti išpirkos reikalaujančioms programoms pristatyti.

Laikydamiesi šių priemonių, vartotojai gali sumažinti pavojų tapti grėsmių atakų aukomis ir geriau apsaugoti savo įrenginius bei duomenis nuo niokojančių tokių grėsmių pasekmių. Prevencija ir pasirengimas yra būtini palaikant saugią skaitmeninę aplinką.

„Popn Ransomware“ savo aukoms pateikia šį išpirkos raštą:

'DĖMESIO!

Nesijaudinkite, galite grąžinti visus failus!
Visi jūsų failai, tokie kaip nuotraukos, duomenų bazės, dokumentai ir kiti svarbūs dalykai, yra užšifruoti naudojant stipriausią šifravimą ir unikalų raktą.
Vienintelis būdas atkurti failus yra įsigyti iššifravimo įrankį ir unikalų raktą.
Ši programinė įranga iššifruos visus jūsų užšifruotus failus.
Kokias garantijas turite?
Galite išsiųsti vieną iš savo užšifruotų failų iš savo kompiuterio ir mes jį iššifruosime nemokamai.
Tačiau nemokamai galime iššifruoti tik 1 failą. Failoje neturi būti vertingos informacijos.
Galite gauti ir peržiūrėti vaizdo įrašo apžvalgos iššifravimo įrankį:
hxxps://we.tl/t-MDnNtxiPM0
Privataus rakto ir iššifravimo programinės įrangos kaina yra 980 USD.
Jei susisiekiate su mumis per pirmąsias 72 valandas, taikoma 50% nuolaida, tai kaina jums yra 490 USD.
Atminkite, kad niekada neatkursite savo duomenų nesumokėję.
Patikrinkite el. pašto aplanką „Šlamštas“ arba „Šlamštas“, jei negaunate atsakymo ilgiau nei per 6 valandas.

Norėdami gauti šią programinę įrangą, turite parašyti mūsų el.
support@freshmail.top

Norėdami susisiekti su mumis, rezervuokite el. pašto adresą:
datarestorehelp@airmail.cc

Jūsų asmens ID:'

Tendencijos

Labiausiai žiūrima

Įkeliama...