Threat Database Ransomware Popn Ransomware

Popn Ransomware

Popn Ransomware je vysoce hrozivý a zlým zamýšleným programem, který představuje vážnou hrozbu pro počítače. Tento konkrétní malware je speciálně navržen tak, aby zašifroval soubory uložené na cílovém zařízení, čímž je zcela znepřístupní oběti bez dešifrovacích klíčů, které vlastní pouze útočníci. Jakmile Popn Ransomware úspěšně infiltruje zařízení, okamžitě provede důkladnou kontrolu. Pokračuje v šifrování široké škály datových typů, včetně dokumentů, fotografií, archivů, databází, PDF a dalších.

Popn Ransomware je součástí nechvalně známé rodiny malwaru STOP/Djvu . Charakteristickým rysem tohoto ransomwaru je jeho praxe připojování přípony '.popn' k názvu každého šifrovaného souboru. Kromě toho, aby prosadili své požadavky a komunikovali s obětí, útočníci za Popn Ransomware vytvoří na infikovaném zařízení textový soubor s názvem „_readme.txt“, který obsahuje konkrétní pokyny, jak postupovat při platbě výkupného a procesu dešifrování.

Je nezbytné být si důkladně vědom mazaných taktik používaných kyberzločinci distribuujícími rodinu malwaru STOP/Djvu. Tito pachatelé se často chopí příležitosti nasadit další malware na již napadená zařízení. Mezi tyto doplňkové hrozby patří krádeže informací jako Vidar nebo RedLine , které představují vážné a následné nebezpečí pro citlivá data a soukromí obětí.

Popn Ransomware vydírá oběti o peníze tím, že drží jejich data jako rukojmí

Popn Ransomware funguje tak, že zašifruje soubory oběti a následně zobrazí zprávu požadující výkupné. Tato zpráva výslovně informuje oběť o šifrování jejich souborů. Zdůrazňuje, že jedinou životaschopnou metodou obnovy dat je zaplacení požadovaného výkupného a obdržení dešifrovacího klíče a nástroje od kyberzločinců odpovědných za útok. Výše výkupného je zpočátku stanovena na 980 USD. Stále existuje časově omezená příležitost pro 50% snížení, snížení platby na 490 USD, za předpokladu, že oběť kontaktuje útočníky do 72 hodin. Pro navození důvěry zpráva navrhuje bezplatné dešifrování, které lze provést na jediném souboru před provedením jakýchkoli plateb.

Je však důležité si uvědomit, že oběti často nedostanou slíbené dešifrovací nástroje ani po splnění požadavků na výkupné. V důsledku toho odborníci nedoporučují platit výkupné, protože obnova dat není zaručena a takové platby přímo podporují trestnou činnost těchto zlovolných aktérů.

Zatímco odstranění Popn Ransomware z operačního systému zabrání dalšímu šifrování souborů, tato akce sama o sobě neobnoví data, která již byla ransomwarem ovlivněna.

Berte bezpečnost svých zařízení a dat vážně

Zajištění bezpečnosti zařízení a dat před útoky ransomwaru vyžaduje kombinaci proaktivních opatření a obezřetných postupů. Zde jsou základní kroky, které mohou uživatelé implementovat, aby se ochránili před ransomwarem:

  • Pravidelně aktualizujte software : Udržujte svůj operační systém, antivirový software a aplikace aktuální. Takové aktualizace často obsahují bezpečnostní záplaty, které řeší známé zranitelnosti zneužívané ransomwarem.
  • Používejte silná a odlišná hesla : Vytvořte silná, jedinečná hesla pro všechny účty. Je také důležité vyhnout se používání stejného hesla pro více služeb.
  • Povolit dvoufaktorové ověření (2FA) : Aktivujte 2FA, kdykoli je to možné. To přidává další vrstvu zabezpečení, která vyžaduje druhou formu ověření spolu s vaším heslem.
  • Pravidelně zálohujte svá data : Provádějte časté zálohování důležitých souborů a dat na externí úložné zařízení nebo zabezpečenou cloudovou službu. Mít takové zálohy zajistí, že můžete obnovit svá data bez placení výkupného v případě útoku.
  • Používejte spolehlivý bezpečnostní software : Investujte do renomovaného antimalwarového softwaru k detekci a blokování ransomwarových hrozeb.
  • Vzdělávejte se a ostatní : Zůstaňte informováni o nejnovějších hrozbách a technikách ransomwaru. Vzdělávejte sebe a své rodinné příslušníky nebo zaměstnance o osvědčených postupech kybernetické bezpečnosti.
  • Zakázat makra v dokumentech Office : Zakázat makra v dokumentech Microsoft Office, protože je lze použít k doručení ransomwaru.

Dodržováním těchto opatření mohou uživatelé snížit riziko, že se stanou obětí útoků hrozeb, a lépe chránit svá zařízení a data před ničivými následky takových hrozeb. Prevence a připravenost jsou zásadní pro udržení bezpečného digitálního prostředí.

Popn Ransomware doručuje svým obětem následující výkupné:

'POZORNOST!

Nebojte se, všechny soubory můžete vrátit!
Všechny vaše soubory, jako jsou obrázky, databáze, dokumenty a další důležité položky, jsou šifrovány nejsilnějším šifrováním a jedinečným klíčem.
Jedinou metodou obnovy souborů je zakoupení dešifrovacího nástroje a jedinečného klíče.
Tento software dešifruje všechny vaše zašifrované soubory.
Jaké máte záruky?
Můžete poslat jeden ze svých zašifrovaných souborů z vašeho PC a my jej zdarma dešifrujeme.
Zdarma ale můžeme dešifrovat pouze 1 soubor. Soubor nesmí obsahovat cenné informace.
Můžete získat a podívat se na nástroj pro dešifrování přehledu videa:
hxxps://we.tl/t-MDnNtxiPM0
Cena soukromého klíče a dešifrovacího softwaru je 980 USD.
Sleva 50% k dispozici, pokud nás kontaktujete prvních 72 hodin, to je cena pro vás 490 $.
Vezměte prosím na vědomí, že svá data nikdy neobnovíte bez platby.
Pokud neobdržíte odpověď déle než 6 hodin, zkontrolujte svou e-mailovou složku „Spam“ nebo „Junk“.

Chcete-li získat tento software, musíte napsat na náš e-mail:
podpora@freshmail.top

Rezervujte si e-mailovou adresu, na kterou nás můžete kontaktovat:
datarestorehelp@airmail.cc

Vaše osobní ID:'

Trendy

Nejvíce shlédnuto

Načítání...