Threat Database Ransomware Popn Ransomware

Popn Ransomware

El Popn Ransomware és un programa molt amenaçador i malintencionat que suposa una greu amenaça per als ordinadors. Aquest programari maliciós en particular està dissenyat específicament per xifrar fitxers emmagatzemats en un dispositiu objectiu, fent-los completament inaccessibles per a la víctima sense les claus de desxifrat, que només tenen els atacants. Una vegada que el Popn Ransomware s'infiltra amb èxit en un dispositiu, immediatament realitza una exploració exhaustiva. Procedeix a xifrar una àmplia gamma de tipus de dades, inclosos documents, fotos, arxius, bases de dades, PDF i molt més.

El Popn Ransomware forma part de la famós família de programari maliciós STOP/Djvu . Una característica distintiva d'aquest ransomware és la pràctica d'afegir l'extensió '.popn' al nom de cada fitxer xifrat. A més, per fer valer les seves demandes i comunicar-se amb la víctima, els atacants darrere del Popn Ransomware creen un fitxer de text anomenat "_readme.txt" al dispositiu infectat, que conté instruccions específiques sobre com procedir amb el procés de pagament i desxifrat del rescat.

És essencial ser molt conscient de les tàctiques astutes que fan servir els ciberdelinqüents que distribueixen la família de programari maliciós STOP/Djvu. Aquests perpetradors sovint aprofiten l'oportunitat per desplegar càrregues útils addicionals de programari maliciós als dispositius ja compromesos. Entre aquestes amenaces addicionals hi ha robatoris d'informació com Vidar o RedLine , que representen un perill greu i conseqüent per a les dades sensibles i la privadesa de la víctima.

El ransomware Popn extorsiona les víctimes per diners mantenint les seves dades com a ostatges

El Popn Ransomware funciona xifrant els fitxers de la víctima i, posteriorment, mostrant un missatge que exigeix un rescat. Aquest missatge notifica explícitament a la víctima sobre el xifratge dels seus fitxers. Destaca que l'únic mètode viable de restauració de dades és pagar el rescat exigit i rebre una clau i una eina de desxifrat dels ciberdelinqüents responsables de l'atac. L'import del rescat es fixa inicialment en 980 USD. Tot i així, hi ha una oportunitat limitada de temps per a una reducció del 50%, reduint el pagament a 490 USD, sempre que la víctima contacti amb els atacants en un termini de 72 hores. Per inculcar confiança, el missatge proposa un desxifrat gratuït que es pot realitzar en un únic fitxer abans de fer qualsevol pagament.

Tanmateix, és crucial tenir en compte que les víctimes sovint no reben les eines de desxifrat promeses fins i tot després de complir amb les demandes de rescat. Com a resultat, els experts aconsellen no pagar el rescat, ja que la recuperació de dades no està garantida, i aquests pagaments donen suport directament a les activitats delictives d'aquests actors malignes.

Tot i que l'eliminació del Popn Ransomware del sistema operatiu evitarà un xifrat addicional dels fitxers, aquesta acció per si sola no restaurarà les dades que ja han estat afectades pel ransomware.

Preneu-vos seriosament la seguretat dels vostres dispositius i dades

Garantir la seguretat dels dispositius i les dades dels atacs de ransomware requereix una combinació de mesures proactives i pràctiques vigilants. Aquests són els passos essencials que els usuaris poden implementar per protegir-se contra el ransomware:

  • Actualitzeu regularment el programari : manteniu el vostre sistema operatiu, programari antivirus i aplicacions actualitzades. Aquestes actualitzacions sovint contenen pedaços de seguretat que aborden les vulnerabilitats conegudes explotades pel ransomware.
  • Utilitzeu contrasenyes fortes i distintives : creeu contrasenyes úniques i fortes per a tots els comptes. També és crucial evitar utilitzar la mateixa contrasenya per a diversos serveis.
  • Habilita l'autenticació de dos factors (2FA) : activeu 2FA sempre que sigui possible. Això afegeix una capa addicional de seguretat, que requereix una segona forma de verificació juntament amb la vostra contrasenya.
  • Feu còpies de seguretat de les vostres dades amb regularitat : feu còpies de seguretat freqüents de fitxers i dades essencials a un dispositiu d'emmagatzematge extern o a un servei de núvol segur. Tenir aquestes còpies de seguretat garanteix que podeu recuperar les vostres dades sense pagar un rescat en cas d'atac.
  • Utilitzeu programari de seguretat fiable : invertiu en programari anti-malware de bona reputació per detectar i bloquejar les amenaces de ransomware.
  • Educa a tu mateix i als altres : estigues informat sobre les últimes amenaces i tècniques de ransomware. Informeu-vos a vosaltres mateixos i als vostres familiars o empleats sobre les millors pràctiques de ciberseguretat.
  • Desactiva les macros als documents d'Office : desactiveu les macros als documents de Microsoft Office, ja que es poden utilitzar per lliurar ransomware.

Seguint aquestes mesures, els usuaris poden reduir el risc de ser víctimes d'atacs d'amenaça i protegir millor els seus dispositius i dades de les conseqüències devastadores d'aquestes amenaces. La prevenció i la preparació són essencials per mantenir un entorn digital segur.

El Popn Ransomware ofereix la següent nota de rescat a les seves víctimes:

'ATENCIÓ!

No us preocupeu, podeu tornar tots els vostres fitxers!
Tots els vostres fitxers com imatges, bases de dades, documents i altres importants estan xifrats amb el xifratge més fort i la clau única.
L'únic mètode per recuperar fitxers és comprar l'eina de desxifrar i la clau única per a vostè.
Aquest programari desxifrarà tots els vostres fitxers xifrats.
Quines garanties tens?
Pots enviar un dels teus fitxers xifrats des del teu ordinador i el desxifrarem de forma gratuïta.
Però només podem desxifrar 1 fitxer de forma gratuïta. El fitxer no ha de contenir informació valuosa.
Podeu obtenir i veure l'eina de desxifrar de visió general del vídeo:
hxxps://we.tl/t-MDnNtxiPM0
El preu de la clau privada i el programari de desxifrat és de 980 dòlars.
Descompte del 50% disponible si us poseu en contacte amb nosaltres les primeres 72 hores, el preu per a vosaltres és de 490 $.
Tingueu en compte que mai no restaurareu les vostres dades sense pagament.
Comproveu la carpeta "Correu brossa" o "correu no desitjat" si no rebeu resposta més de 6 hores.

Per obtenir aquest programari cal escriure al nostre correu electrònic:
support@freshmail.top

Reserveu l'adreça de correu electrònic per contactar amb nosaltres:
datarestorehelp@airmail.cc

El teu identificador personal:'

Tendència

Més vist

Carregant...