Eudstudio.com

Тхреат Сцорецард

Ниво претње: 20 % (Нормално)
Заражени рачунари: 9
Први пут виђено: August 16, 2023
Последњи пут виђен: August 17, 2023

Инфосец истраживачи су анализирали и потврдили да је Еудстудио.цом лажна веб локација. Ова специфична веб страница је намерно дизајнирана да олакша дистрибуцију нежељене поште са обавештењима претраживача и да преусмери посетиоце на друге непоуздане локације. У већини случајева, корисници ненамерно наиђу на странице као што је Еудстудио.цом. Један од најчешћих разлога за гледање лажних сајтова као што је ова је принудна преусмеравања која су покренуле странице које користе лажне рекламне мреже.

Еудстудио.цом обмањује посетиоце помоћу Цлицкбаит порука

Корисници треба да буду свесни да се садржај изложен на лажним веб страницама може разликовати на основу различитих фактора, као што су ИП адресе посетилаца и географска локација. До сада је примећено да веб локација Еудстудио.цом приказује упит који позива кориснике да кликну на „Дозволи“ ако нису робот. Ова обмањујућа тактика имитира процес ЦАПТЦХА верификације и има за циљ да наведе посетиоце да несвесно овласте веб локацију да им шаље обавештења претраживача.

Давање дозволе Еудстудио.цом за слање обавештења може довести до поплаве реклама које подржавају онлајн тактике, потенцијално небезбедног софтвера, па чак и претње од малвера. Сходно томе, ангажовање на веб локацијама као што је Еудстудио.цом може довести до озбиљних последица, укључујући системске инфекције, значајне повреде приватности, финансијске губитке, па чак и крађу идентитета.

Пазите на типичне знакове лажне ЦАПТЦХА провере

Лажне ЦАПТЦХА провере често користе лажне веб странице како би обмануле кориснике да предузму радње на које иначе не би пристали. Ове обмањујуће тактике могу бити део различитих онлајн тактика или стратегија за добијање неовлашћеног приступа личним информацијама или уређајима. Ево неких типичних знакова лажне ЦАПТЦХА провере:

    • Необични или нерелевантни захтеви :
    • Легитимне ЦАПТЦХА обично укључују идентификацију искривљеног текста, бирање слика или решавање математичких проблема. Лажне ЦАПТЦХА могу тражити од корисника да изврше необичне задатке, као што су кликање на одређену област екрана, играње игре или дељење личних података.
    • Притисак да се брзо заврши :
    • Лажне ЦАПТЦХА могу користити хитност или временски притисак, тврдећи да корисници имају ограничено време да заврше верификацију. Ова хитност има за циљ да обесхрабри пажљиво испитивање.
    • Тражење осетљивих информација :
    • Лажна ЦАПТЦХА може тражити личне или приватне информације, као што су подаци о кредитној картици, бројеви телефона
    • и емаил адресе, под маском верификације.
    • Прекомерне или необичне дозволе :
    • Неке лажне ЦАПТЦХА могу тражити од корисника да дају превелике дозволе свом претраживачу, као што су омогућавање обавештења, приступ локацији или чак инсталирање екстензија прегледача.
    • Недоследан дизајн :
    • Лажне ЦАПТЦХА могу имати дизајн који се значајно разликује од познатог ЦАПТЦХА стила који користе добро познате веб странице као што је Гоогле-ов реЦАПТЦХА.
    • Нема јасне повратне информације :
    • Легитимне ЦАПТЦХА-е пружају повратне информације корисницима, на пример, указују на то да ли је њихов одговор био тачан или не. Лажним ЦАПТЦХА-има можда недостаје ова повратна информација или дају погрешне информације.
    • Нејасан извор :
    • Ако је ЦАПТЦХА представљена на веб локацији која је непозната, сумњива или није повезана са контекстом задатка, то је црвена заставица да је ЦАПТЦХА можда лажна.

Да бисте се заштитили од пада на лажне ЦАПТЦХА, кључно је да будете опрезни, посебно ако се процес верификације чини неуобичајеним или захтева осетљиве информације. Држите се добро познатих веб локација и поузданих извора за онлајн интеракције.

 

УРЛ адресе

Eudstudio.com може да позове следеће УРЛ адресе:

eudstudio.com

У тренду

Најгледанији

Учитавање...