Unatonse.co.in

Унатонсе.цо.ин је идентификован као лажна веб локација која се бави обмањујућим поступцима да би преварила посетиоце. Чини се да се примарни циљ ове веб странице врти око искоришћавања инхерентне функције пусх обавештења која је присутна у веб претраживачима. То постиже тако што привлачи посетиоце да се несвесно претплате на сопствене пусх обавештења. Ова лукава стратегија даје веб локацији могућност да генерише и испоручује инвазивне и нежељене огласе на уређаје корисника.

Унатонсе.цо.ин обмањује посетиоце лажним сценаријима

Унатонсе.цо. ин користи обмањујућу тактику која укључује приказивање измишљених порука о грешци и обмањујућих упозорења, а све је направљено да манипулише корисницима да се претплате на његова пусх обавештења. Формулације ових порука, које представљају такве непоуздане веб странице, обично су скројене на основу фактора, као што су индивидуална ИП адреса корисника и географска локација. Сходно томе, обмањујући упити примећени на платформама као што је Унатонсе.цо.ин могу се разликовати од корисника до корисника.

Међутим, истраживачи су истакли да ова специфична лажна веб локација истовремено користи више порука за мамце за кликове. Унатонсе.цо.ин настоји да убеди кориснике да је очекивани видео сада доступан за гледање, али да би добили приступ, морају да кликну на приказано дугме „Пусти“. Истовремено, веб страница тврди да је избор дугмета „Дозволи“ неопходан да би се прозор затворио.

Поруке о примамљивости на које корисници могу да наиђу могу бити сличне:

„Ваш видео је спреман

Притисните Пусти да бисте покренули видео'

'Кликните на 'Дозволи' да затворите овај прозор

Овај прозор се може затворити притиском на „Дозволи“. Ако желите да наставите да претражујете ову веб локацију, само кликните на дугме Више информација.'

Након што корисници падну на ову обмањујућу шему и пристану да примају обавештења од Унатонсе.цо.ин, последице би могле бити значајне. Погођени уређај би могао бити подвргнут досадној поплави сумњивих нежељених реклама. Ови огласи се могу појавити без обзира на то да ли се веб претраживач активно користи или чак и када је неактиван. Генерисани огласи би могли да промовишу широк спектар непоузданог садржаја, укључујући промоције веб локација намењених одраслима, сумњиве онлајн игре, обмањујућа ажурирања софтвера и ширење наметљивих ПУП-ова (потенцијално нежељених програма).

Предузмите мере да зауставите наметљиве рекламе које испоручују лажни сајтови и други непоуздани извори

Корисници могу применити низ мера да зауставе прилив наметљивих огласа са лажних сајтова и других непоузданих извора:

    • Прегледајте дозволе за обавештења : Корисници би требало да прегледају своја подешавања обавештења и да повуку дозволе за веб локације којима немају поверења. Ово се обично може урадити преко подешавања претраживача. Обавезно онемогућите обавештења за сумњиве или непознате сајтове.
    • Обриши податке претраживача : Редовно бришите колачиће прегледача, кеш меморију и историју прегледања. Ово може помоћи у уклањању елемената за праћење које би лажне локације могле да користе за испоруку циљаних огласа.
    • Инсталирајте блокаторе огласа : Користите реномирана проширења претраживача или софтвер за блокирање огласа. Ови алати могу ефикасно филтрирати нежељене рекламе и спречити њихово појављивање на веб страницама.
    • Ажурирајте безбедносни софтвер : Одржавајте безбедносни софтвер, укључујући програме против малвера, ажурним. Ови програми могу помоћи у идентификацији и блокирању небезбедног садржаја, укључујући рекламе из непоузданих извора.
    • Онемогући пусх обавештења : Прегледајте подешавања пусх обавештења и управљајте њима у прегледачима. Онемогућите обавештења за сајтове који нису од суштинског значаја за ваше активности на мрежи.
    • Редовно проверавајте екстензије : Повремено прегледајте и уклањајте проширења прегледача која нису из реномираних извора. Неки додаци могу послужити као канали за испоруку нежељених реклама.
    • Будите скептични према понудама : Будите опрезни када наиђете на понуде или промоције које су превише добре да би биле истините. Лажни сајтови често користе примамљиве понуде како би намамили кориснике у интеракцију са њиховим садржајем.
    • Будите увек информисани : Будите у току са најновијим безбедносним праксама и вестима на мрежи. Информисање о новим претњама може помоћи корисницима да предузму проактивне кораке да се заштите.

Пратећи ове мере, корисници могу значајно смањити упад нежељених и потенцијално штетних реклама са лажних сајтова и других непоузданих извора.

 

У тренду

Најгледанији

Учитавање...