Unatonse.co.in

Unatonse.co.in е идентифициран като измамен уебсайт, участващ в измамни практики за измама на посетителите. Основната цел на този уебсайт изглежда се върти около използването на присъщата функция за насочено уведомяване, присъстваща в уеб браузърите. Той постига това, като примамва посетителите да се абонират несъзнателно за неговите собствени насочени известия. Тази измамна стратегия предоставя на уебсайта възможността да генерира и доставя инвазивни и нежелани реклами на устройствата на потребителите.

Unatonse.co.in подвежда посетителите с фалшиви сценарии

Unatonse.co. in използва измамна тактика, включваща показване на изфабрикувани съобщения за грешка и подвеждащи сигнали, всички създадени, за да манипулират потребителите да се абонират за неговите насочени известия. Формулировката на тези съобщения, представена от такива ненадеждни уебсайтове, обикновено е съобразена въз основа на фактори като индивидуалния IP адрес на потребителя и географското местоположение. Следователно подвеждащите подкани, наблюдавани на платформи като Unatonse.co.in, могат да се различават от един потребител на друг.

Изследователите обаче посочиха, че този конкретен измамен уебсайт използва едновременно множество съобщения за примамка за кликване. Unatonse.co.in се стреми да убеди потребителите, че очакваното видео вече е достъпно за гледане, но за да получат достъп, те трябва да кликнат върху показания бутон „Пусни“. Същевременно уеб страницата твърди, че избирането на бутона „Разрешаване“ е необходимо, за да затворите прозореца.

Примамливите съобщения, които потребителите могат да срещнат, могат да бъдат подобни на:

„Вашето видео е готово

Натиснете Пусни, за да стартирате видеоклипа

„Щракнете върху „Разрешаване“, за да затворите този прозорец

Този прозорец може да бъде затворен чрез натискане на „Разрешаване“. Ако искате да продължите да разглеждате този уебсайт, просто щракнете върху бутона за повече информация.'

След като потребителите се хванат на тази измамна схема и се съгласят да получават известия от Unatonse.co.in, последиците могат да бъдат значителни. Засегнатото устройство може да бъде подложено на досаден поток от съмнителни спам реклами. Тези реклами може да се показват независимо от това дали уеб браузърът се използва активно или дори когато е неактивен. Генерираните реклами могат да популяризират широк спектър от ненадеждно съдържание, включително промоции за ориентирани към възрастни уебсайтове, съмнителни онлайн игри, измамни софтуерни актуализации и разпространение на натрапчиви PUPs (потенциално нежелани програми).

Вземете мерки за спиране на натрапчивите реклами, доставяни от измамни сайтове и други ненадеждни източници

Потребителите могат да приложат поредица от мерки, за да спрат притока на натрапчиви реклами от измамни сайтове и други ненадеждни източници:

  • Преглед на разрешенията за уведомяване : Потребителите трябва да прегледат настройките си за уведомяване и да отменят разрешенията за уебсайтове, на които нямат доверие. Това обикновено може да стане чрез настройките на браузъра. Уверете се, че сте деактивирали известията за подозрителни или непознати сайтове.
  • Изчистване на данните от браузъра : Редовно изчиствайте бисквитките, кеша и хронологията на браузъра. Това може да помогне за премахване на проследяващи елементи, които могат да бъдат използвани от измамни сайтове за предоставяне на насочени реклами.
  • Инсталирайте рекламни блокери : Използвайте реномирани разширения или софтуер за блокиране на реклами в браузъра. Тези инструменти могат ефективно да филтрират нежеланите реклами и да предотвратят тяхното показване на уеб страници.
  • Актуализирайте софтуера за сигурност : Поддържайте актуален софтуера за сигурност, включително програмите против зловреден софтуер. Тези програми могат да помогнат за идентифициране и блокиране на опасно съдържание, включително реклами от ненадеждни източници.
  • Деактивиране на насочени известия : Прегледайте и управлявайте настройките за насочени известия в браузърите. Деактивирайте известията за сайтове, които не са от съществено значение за вашите онлайн дейности.
  • Редовно проверявайте разширенията : Периодично преглеждайте и премахвайте разширенията на браузъра, които не са от надеждни източници. Някои разширения могат да служат като канали за доставяне на нежелани реклами.
  • Бъдете скептични по отношение на офертите : Бъдете внимателни, когато се сблъскате с твърде добри, за да бъдат истински оферти или промоции. Измамните сайтове често използват примамливи оферти, за да привлекат потребителите да взаимодействат с тяхното съдържание.
  • Бъдете винаги информирани : Бъдете в крак с най-новите онлайн практики за сигурност и новини. Информирането за възникващи заплахи може да помогне на потребителите да предприемат проактивни стъпки, за да се защитят.

Следвайки тези мерки, потребителите могат значително да намалят проникването на нежелани и потенциално вредни реклами от измамни сайтове и други ненадеждни източници.

Тенденция

Най-гледан

Зареждане...