VantageGains

Το VantageGains είναι μια αμφίβολη εφαρμογή που έχουν εντοπίσει οι ερευνητές. Μετά από ενδελεχή εξέταση αυτού του λογισμικού, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι εμπίπτει στην κατηγορία του adware. Ο κύριος τρόπος λειτουργίας αυτής της εφαρμογής περιλαμβάνει τη διεξαγωγή επιθετικών και παρεμβατικών διαφημιστικών εκστρατειών. Επιπλέον, το VantageGains ανήκει στην οικογένεια AdLoad adware και έχει σχεδιαστεί για να επηρεάζει τους χρήστες συσκευών Mac.

Η παρουσία Adware όπως το VantageGains μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ανησυχίες για το απόρρητο

Το Adware είναι μια μορφή λογισμικού που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να διευκολύνει την εμφάνιση διαφόρων τύπων διαφημίσεων σε ιστότοπους που επισκέπτονται οι χρήστες ή σε άλλες διεπαφές με τις οποίες αλληλεπιδρούν. Αυτές οι διαφημίσεις περιλαμβάνουν μια σειρά από μορφές, όπως αναδυόμενα παράθυρα, banner, κουπόνια, επικαλύψεις, έρευνες και άλλα.

Ωστόσο, η φύση αυτών των διαφημίσεων είναι συχνά προβληματική. Τείνουν να προωθούν σε μεγάλο βαθμό διαδικτυακές τακτικές, αναξιόπιστο ή δυνητικά επιβλαβές λογισμικό και PUP (Πιθανώς ανεπιθύμητα προγράμματα) και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και κακόβουλο λογισμικό. Το κλικ σε αυτές τις διαφημίσεις μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ανεπιθύμητες συνέπειες. Ορισμένες διαφημίσεις θα μπορούσαν ακόμη και να προγραμματιστούν για να εκτελούν σενάρια, τα οποία μπορούν να ενεργοποιήσουν κρυφές λήψεις ή εγκαταστάσεις λογισμικού, συχνά χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή σας.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι παρόλο που οι χρήστες ενδέχεται περιστασιακά να συναντήσουν νόμιμο περιεχόμενο μέσω αυτών των διαφημίσεων, είναι απίθανο οι προγραμματιστές ή τα εξουσιοδοτημένα μέρη να εγκρίνουν πράγματι τέτοιο περιεχόμενο. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι προωθήσεις ενορχηστρώνονται από απατεώνες που εκμεταλλεύονται προγράμματα συνεργατών που σχετίζονται με διάφορα προϊόντα για να κερδίσουν προμήθειες παράνομα.

Επιπλέον, adware όπως το VantageGains πιθανότατα εμπλέκεται στη συλλογή ευαίσθητων δεδομένων χρήστη. Οι πληροφορίες που ενδιαφέρουν τέτοιες εφαρμογές περιλαμβάνουν λεπτομέρειες όπως ιστοσελίδες επισκέψεων, ερωτήματα αναζήτησης, cookies στο Διαδίκτυο, ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης, στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης, ακόμη και αριθμούς πιστωτικών καρτών. Μόλις συλλεχθούν αυτά τα δεδομένα, μπορούν να πωληθούν σε τρίτους για κέρδος ή με άλλο τρόπο να χρησιμοποιηθούν για παράνομους σκοπούς. Αυτό υπογραμμίζει τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με τη συνάντηση και την αλληλεπίδραση με adware και τη σημασία της διατήρησης ισχυρών πρακτικών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών.

Το Adware και τα PUP χρησιμοποιούν διάφορες αμφίβολες τακτικές διανομής

Το Adware και τα PUP είναι διαβόητα για τη χρήση μιας ποικιλίας αμφίβολων τακτικών διανομής για να διεισδύσουν στα συστήματα των χρηστών χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους. Αυτές οι τακτικές εκμεταλλεύονται συχνά την έλλειψη επίγνωσης των χρηστών και την τάση τους να παραβλέπουν πιθανούς κινδύνους. Δείτε πώς αυτές οι κακόβουλες οντότητες χρησιμοποιούν αμφίβολες μεθόδους διανομής:

  • Ομαδοποίηση λογισμικού : Μία από τις πιο διαδεδομένες τακτικές περιλαμβάνει τη ομαδοποίηση adware ή PUP με νόμιμες λήψεις λογισμικού. Οι χρήστες που βιάζονται μέσω των διαδικασιών εγκατάστασης ενδέχεται να συμφωνήσουν κατά λάθος να εγκαταστήσουν πρόσθετο, ανεπιθύμητο λογισμικό.
  • Παραπλανητικά προγράμματα εγκατάστασης : Ορισμένοι εγκαταστάτες αποκρύπτουν σκόπιμα το adware ή τα PUP ως βασικές ενημερώσεις λογισμικού ή χρήσιμες εφαρμογές. Οι χρήστες ενδέχεται να μην συνειδητοποιούν ότι εγκαθιστούν δυνητικά επιβλαβές λογισμικό.
  • Ψεύτικες ειδοποιήσεις συστήματος : Οι χρήστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν παραπλανητικά αναδυόμενα παράθυρα ή ειδοποιήσεις συστήματος που προειδοποιούν για ανύπαρκτες απειλές ασφαλείας. Κάνοντας κλικ σε αυτές τις ειδοποιήσεις θα μπορούσε να οδηγήσει στην εγκατάσταση πλαστού λογισμικού ασφαλείας, το οποίο είναι στην πραγματικότητα ένα PUP.
  • Ρωγμές λογισμικού και Keygens : Οι παράνομοι ιστότοποι που προσφέρουν σπασμένο λογισμικό ή keygens ενδέχεται να περιλαμβάνουν κρυφά adware ή PUP σε αυτές τις λήψεις. Οι χρήστες που αναζητούν πειρατικό λογισμικό ενδέχεται να εγκαταστήσουν εν αγνοία τους ανεπιθύμητα προγράμματα.
  • Κακόβουλη διαφήμιση : Η κακόβουλη διαφήμιση περιλαμβάνει την τοποθέτηση επιβλαβών διαφημίσεων σε νόμιμους ιστότοπους. Κάνοντας κλικ σε αυτές τις διαφημίσεις μπορεί να ενεργοποιηθεί η λήψη και εγκατάσταση διαφημιστικού λογισμικού ή PUP.
  • Ψεύτικες ενημερώσεις : Οι χρήστες ενδέχεται να συναντήσουν αναδυόμενα παράθυρα ή ειδοποιήσεις που ισχυρίζονται ότι το λογισμικό τους, όπως προγράμματα περιήγησης ή πρόσθετα, απαιτεί ενημέρωση. Κάνοντας κλικ σε αυτά τα μηνύματα μπορεί να οδηγήσει στην εγκατάσταση ανεπιθύμητου λογισμικού.
  • Μολυσμένα συνημμένα email : Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου συχνά διανέμουν μη ασφαλή συνημμένα μέσω ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το άνοιγμα αυτών των συνημμένων μπορεί να ξεκινήσει την εγκατάσταση διαφημιστικού λογισμικού ή PUP.
  • Επεκτάσεις/Πρόσθετα προγράμματος περιήγησης : Ενδέχεται να ζητηθεί από τους χρήστες να εγκαταστήσουν φαινομενικά ευεργετικές επεκτάσεις ή πρόσθετα προγράμματος περιήγησης που υπόσχονται βελτιωμένη λειτουργικότητα αλλά στην πραγματικότητα εισάγουν κακόβουλη συμπεριφορά.
  • Κοινωνική Μηχανική : Οι απατεώνες μπορεί να χρησιμοποιήσουν πειστικές τακτικές για να πείσουν τους χρήστες να εγκαταστήσουν φαινομενικά αβλαβές λογισμικό, μόνο για να ανακαλύψουν αργότερα την κακόβουλη πρόθεσή του.

Αυτές οι τακτικές υπογραμμίζουν τη σημασία της επιφυλακτικής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο, όπως η λήψη λογισμικού από αξιόπιστες πηγές, ο έλεγχος των προτροπών εγκατάστασης, η τακτική ενημέρωση λογισμικού και η χρήση εργαλείων ασφαλείας για την πρόληψη της ακούσιας εγκατάστασης ανεπιθύμητων ή κακόβουλων προγραμμάτων.

Τάσεις

Περισσότερες εμφανίσεις

Φόρτωση...