Unatonse.co.in

Το Unatonse.co.in έχει αναγνωριστεί ως ένας απατεώνας ιστότοπος που επιδίδεται σε παραπλανητικές πρακτικές για να εξαπατήσει τους επισκέπτες. Ο πρωταρχικός στόχος αυτού του ιστότοπου φαίνεται να περιστρέφεται γύρω από την εκμετάλλευση της εγγενούς λειτουργίας ειδοποίησης push που υπάρχει στα προγράμματα περιήγησης Ιστού. Αυτό το πετυχαίνει παρασύροντας τους επισκέπτες να εγγραφούν εν αγνοία τους στις δικές του ειδοποιήσεις push. Αυτή η δόλια στρατηγική παρέχει στον ιστότοπο τη δυνατότητα δημιουργίας και προβολής επεμβατικών και ανεπιθύμητων διαφημίσεων στις συσκευές των χρηστών.

Το Unatonse.co.in Κόλπα για τους επισκέπτες με ψεύτικα σενάρια

Unatonse.co. in χρησιμοποιεί μια παραπλανητική τακτική που περιλαμβάνει την εμφάνιση κατασκευασμένων μηνυμάτων σφάλματος και παραπλανητικών ειδοποιήσεων, όλα σχεδιασμένα για να χειραγωγούν τους χρήστες ώστε να εγγραφούν στις ειδοποιήσεις push. Η διατύπωση αυτών των μηνυμάτων, όπως παρουσιάζεται από τέτοιους αναξιόπιστους ιστότοπους, συνήθως προσαρμόζεται βάσει παραγόντων, όπως η ατομική διεύθυνση IP του χρήστη και η γεωγραφική τοποθεσία. Κατά συνέπεια, οι παραπλανητικές προτροπές που παρατηρούνται σε πλατφόρμες όπως το Unatonse.co.in θα μπορούσαν να διαφέρουν από τον ένα χρήστη στον άλλο.

Ωστόσο, οι ερευνητές έχουν επισημάνει ότι αυτός ο συγκεκριμένος απατεώνας ιστότοπος χρησιμοποιεί πολλαπλά μηνύματα clickbait ταυτόχρονα. Το Unatonse.co.in προσπαθεί να πείσει τους χρήστες ότι ένα αναμενόμενο βίντεο είναι πλέον προσβάσιμο για προβολή, αλλά για να αποκτήσουν πρόσβαση, πρέπει να κάνουν κλικ στο εμφανιζόμενο κουμπί "Αναπαραγωγή". Ταυτόχρονα, η ιστοσελίδα βεβαιώνει ότι η επιλογή του κουμπιού «Να επιτρέπεται» είναι απαραίτητη για να κλείσει το παράθυρο.

Τα μηνύματα δέλεαρ που μπορεί να συναντήσουν οι χρήστες μπορεί να είναι παρόμοια με:

«Το βίντεό σας είναι έτοιμο

Πατήστε Αναπαραγωγή για να ξεκινήσει το βίντεο'

'Κάντε κλικ στο 'Να επιτρέπεται' για να κλείσετε αυτό το παράθυρο

Αυτό το παράθυρο μπορεί να κλείσει πατώντας «Να επιτρέπεται». Εάν θέλετε να συνεχίσετε την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί "Περισσότερες πληροφορίες".

Αφού οι χρήστες συμβιβαστούν με αυτό το παραπλανητικό σχέδιο και συμφωνήσουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις από το Unatonse.co.in, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι σημαντικές. Η επηρεαζόμενη συσκευή θα μπορούσε να υποβληθεί σε μια ενοχλητική πλημμύρα αμφιβόλου ανεπιθύμητων διαφημίσεων. Αυτές οι διαφημίσεις ενδέχεται να εμφανίζονται ανεξάρτητα από το εάν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού χρησιμοποιείται ενεργά ή ακόμα και όταν είναι αδράνεια. Οι διαφημίσεις που δημιουργούνται θα μπορούσαν να προωθήσουν ένα ευρύ φάσμα αναξιόπιστου περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων προωθήσεων για ιστότοπους που απευθύνονται σε ενήλικες, αμφισβητήσιμων διαδικτυακών παιχνιδιών, παραπλανητικών ενημερώσεων λογισμικού και εξάπλωσης παρεμβατικών PUP (Πιθανώς ανεπιθύμητα προγράμματα).

Λάβετε μέτρα για να σταματήσετε τις παρεμβατικές διαφημίσεις που παραδίδονται από αδίστακτους ιστότοπους και άλλες αναξιόπιστες πηγές

Οι χρήστες μπορούν να εφαρμόσουν μια σειρά μέτρων για να σταματήσουν την εισροή παρεμβατικών διαφημίσεων από απατεώνες ιστότοπους και άλλες αναξιόπιστες πηγές:

  • Έλεγχος αδειών ειδοποιήσεων : Οι χρήστες θα πρέπει να ελέγξουν τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων και να ανακαλέσουν τα δικαιώματα για ιστότοπους που δεν εμπιστεύονται. Αυτό μπορεί να γίνει συνήθως μέσω των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης. Φροντίστε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για ύποπτους ή άγνωστους ιστότοπους.
  • Εκκαθάριση δεδομένων προγράμματος περιήγησης : Διαγράψτε τακτικά τα cookie, την προσωρινή μνήμη και το ιστορικό περιήγησης του προγράμματος περιήγησης. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην κατάργηση στοιχείων παρακολούθησης που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από αδίστακτους ιστότοπους για την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων.
  • Εγκατάσταση Ad Blockers : Χρησιμοποιήστε αξιόπιστες επεκτάσεις ή λογισμικό προγράμματος περιήγησης αποκλεισμού διαφημίσεων. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να φιλτράρουν αποτελεσματικά τις ανεπιθύμητες διαφημίσεις και να αποτρέψουν την εμφάνισή τους σε ιστοσελίδες.
  • Ενημέρωση λογισμικού ασφαλείας : Διατηρήστε ενημερωμένο το λογισμικό ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων κατά του κακόβουλου λογισμικού. Αυτά τα προγράμματα μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τον αποκλεισμό μη ασφαλούς περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων από αναξιόπιστες πηγές.
  • Απενεργοποίηση ειδοποιήσεων push : Ελέγξτε και διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων push στα προγράμματα περιήγησης. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις για ιστότοπους που δεν είναι απαραίτητες για τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες.
  • Ελέγχετε τακτικά τις επεκτάσεις : Ελέγχετε και αφαιρείτε περιοδικά τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης που δεν προέρχονται από αξιόπιστες πηγές. Ορισμένες επεκτάσεις ενδέχεται να χρησιμεύουν ως αγωγοί για την προβολή ανεπιθύμητων διαφημίσεων.
  • Να είστε δύσπιστοι με τις προσφορές : Να είστε προσεκτικοί όταν αντιμετωπίζετε προσφορές ή προωθητικές ενέργειες πολύ καλές έως αληθινές. Οι απατεώνες χρησιμοποιούν συχνά δελεαστικές προσφορές για να παρασύρουν τους χρήστες να αλληλεπιδράσουν με το περιεχόμενό τους.
  • Μείνετε πάντα ενημερωμένοι : Μείνετε ενημερωμένοι με τις πιο πρόσφατες πρακτικές και νέα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Η ενημέρωση για τις αναδυόμενες απειλές μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να λάβουν προληπτικά μέτρα για την προστασία τους.

Ακολουθώντας αυτά τα μέτρα, οι χρήστες μπορούν να μειώσουν σημαντικά την εισβολή ανεπιθύμητων και δυνητικά επιβλαβών διαφημίσεων από αδίστακτους ιστότοπους και άλλες αναξιόπιστες πηγές.

Τάσεις

Περισσότερες εμφανίσεις

Φόρτωση...