VantageGains

VantageGains on kyseenalainen sovellus, jonka tutkijat ovat tunnistaneet. Tutkittuaan tämän ohjelmiston perusteellisesti asiantuntijat ovat todenneet, että se kuuluu mainosohjelmien luokkaan. Tämän sovelluksen ensisijainen toimintatapa on aggressiivisten ja tunkeilevien mainoskampanjoiden toteuttaminen. Lisäksi VantageGains kuuluu AdLoad- mainosohjelmistoperheeseen ja on suunniteltu vaikuttamaan Mac-laitteiden käyttäjiin.

Mainosohjelmien, kuten VantageGainsin, läsnäolo voi aiheuttaa vakavia tietosuojaongelmia

Adware on ohjelmistomuoto, joka on erityisesti suunniteltu helpottamaan erityyppisten mainosten näyttämistä verkkosivustoilla, joilla käyttäjät käyvät, tai muissa käyttöliittymissä, joiden kanssa he ovat vuorovaikutuksessa. Nämä mainokset sisältävät useita muotoja, mukaan lukien ponnahdusikkunat, bannerit, kupongit, peittokuvat, kyselyt ja paljon muuta.

Näiden mainosten luonne on kuitenkin usein ongelmallinen. Heillä on tapana edistää voimakkaasti online-taktiikoita, epäluotettavia tai mahdollisesti haitallisia ohjelmistoja ja PUP-ohjelmia (potentiaalisesti ei-toivottuja ohjelmia) ja joissakin tapauksissa jopa haittaohjelmia. Näiden mainosten napsauttaminen voi johtaa erilaisiin tahattomiin seurauksiin. Jotkut mainokset voidaan jopa ohjelmoida suorittamaan komentosarjoja, jotka voivat käynnistää piilotettuja ohjelmistolatauksia tai -asennuksia, usein ilman sinun tietämääsi tai suostumustasi.

On tärkeää ymmärtää, että vaikka käyttäjät saattavat joskus kohdata laillista sisältöä näiden mainosten kautta, on epätodennäköistä, että sen kehittäjät tai valtuutetut osapuolet todella tukevat tällaista sisältöä. Monissa tapauksissa nämä kampanjat ovat huijareiden järjestämiä, jotka käyttävät hyväkseen eri tuotteisiin liittyviä kumppanuusohjelmia saadakseen laittomasti palkkioita.

Lisäksi VantageGainsin kaltaiset mainosohjelmat keräävät todennäköisesti arkaluonteisia käyttäjätietoja. Tietoihin, joista tällaiset sovellukset ovat kiinnostuneita, kuuluvat yksityiskohdat, kuten vieraillut verkkosivustot, hakukyselyt, Internet-evästeet, käyttäjätunnukset ja salasanat, henkilökohtaiset tunnistetiedot ja jopa luottokorttien numerot. Kun nämä tiedot on kerätty, ne voidaan myydä kolmansille osapuolille voiton saamiseksi tai muuten hyödyntää laittomiin tarkoituksiin. Tämä korostaa mahdollisia riskejä, jotka liittyvät mainosohjelmien kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen niiden kanssa, ja sitä, kuinka tärkeää on ylläpitää vankkoja kyberturvallisuuskäytäntöjä henkilötietojesi suojaamiseksi.

Mainosohjelmat ja pennut käyttävät erilaisia kyseenalaisia jakelutaktiikoita

Mainosohjelmat ja PUPit ovat tunnettuja siitä, että he käyttävät erilaisia epäilyttäviä jakelutaktiikoita soluttautuakseen käyttäjien järjestelmiin ilman heidän nimenomaista suostumustaan. Nämä taktiikat käyttävät usein hyväkseen käyttäjien tietämättömyyttä ja taipumusta jättää huomiotta mahdolliset riskit. Näin nämä haitalliset tahot käyttävät kyseenalaisia jakelumenetelmiä:

  • Ohjelmistojen yhdistäminen : Yksi yleisimmistä taktiikoista on mainosohjelmien tai PUP-ohjelmien yhdistäminen laillisiin ohjelmistolatauksiin. Käyttäjät, jotka kiirehtivät asennusprosesseihin, saattavat vahingossa suostua asentamaan ylimääräisiä, ei-toivottuja ohjelmistoja.
  • Harhaanjohtavat asentajat : Jotkut asentajat tarkoituksella naamioivat mainosohjelmia tai PUP-ohjelmia olennaisiksi ohjelmistopäivityksiksi tai hyödyllisiksi sovelluksiksi. Käyttäjät eivät ehkä ymmärrä, että he asentavat mahdollisesti haitallisia ohjelmistoja.
  • Valheelliset järjestelmähälytykset : Käyttäjät voivat kohdata harhaanjohtavia ponnahdusikkunoita tai järjestelmähälytyksiä, jotka varoittavat olemattomista turvallisuusuhkista. Näiden hälytysten napsauttaminen voi johtaa väärennetyn tietoturvaohjelmiston asennukseen, joka on itse asiassa PUP.
  • Ohjelmiston murskaukset ja avaimenperät : Laittomat sivustot, jotka tarjoavat krakattua ohjelmistoa tai avaingenejä, voivat sisältää piilotettuja mainosohjelmia tai PUP-tiedostoja näissä latauksissa. Laittomasti valmistettuja ohjelmistoja etsivät käyttäjät saattavat asentaa tietämättään ei-toivottuja ohjelmia.
  • Haitallinen mainonta : Haitallinen mainonta sisältää haitallisten mainosten sijoittamisen laillisille verkkosivustoille. Näiden mainosten napsauttaminen voi käynnistää mainosohjelmien tai PUP-ohjelmien lataamisen ja asennuksen.
  • Väärennetyt päivitykset : Käyttäjät saattavat kohdata ponnahdusikkunoita tai ilmoituksia, jotka väittävät, että heidän ohjelmistonsa, kuten selaimet tai laajennukset, vaativat päivityksen. Näiden kehotteiden napsauttaminen voi johtaa ei-toivottujen ohjelmistojen asennukseen.
  • Tartunnan saaneet sähköpostiliitteet : Verkkorikolliset levittävät usein vaarallisia liitteitä roskapostiviestien kautta. Näiden liitteiden avaaminen voi käynnistää mainosohjelmien tai PUP-tiedostojen asennuksen.
  • Selainlaajennukset/lisäosat : Käyttäjiä voidaan kehottaa asentamaan hyödyllisiltä näyttäviä selainlaajennuksia tai lisäosia, jotka lupaavat parannettuja toimintoja, mutta itse asiassa aiheuttavat haitallista toimintaa.
  • Social Engineering : Huijarit saattavat käyttää vakuuttavaa taktiikkaa vakuuttaakseen käyttäjät asentamaan näennäisesti vaarattomia ohjelmistoja, jotta he myöhemmin havaitsevat sen ilkeän tarkoituksen.

Nämä taktiikat korostavat varovaisen online-käyttäytymisen merkitystä, kuten ohjelmistojen lataamista hyvämaineisista lähteistä, asennuskehotteiden tarkastamista, ohjelmistojen säännöllistä päivittämistä ja suojaustyökalujen käyttöä ei-toivottujen tai haitallisten ohjelmien tahattoman asennuksen estämiseksi.

Trendaavat

Eniten katsottu

Ladataan...