Eudstudio.com

Bonitetna ocena

Stopnja nevarnosti: 20 % (Normalno)
Okuženi računalniki: 9
Prvič viden: August 16, 2023
Nazadnje viden: August 17, 2023

Raziskovalci Infosec so analizirali in potrdili, da je Eudstudio.com lažna spletna stran. Ta specifična spletna stran je namenoma zasnovana za lažjo distribucijo neželene pošte z obvestili brskalnika in za preusmerjanje obiskovalcev na druge lokacije, ki niso vredne zaupanja. V večini primerov uporabniki nenamerno naletijo na strani, kot je Eudstudio.com. Eden najpogostejših razlogov za ogled lažnih spletnih mest, kot je ta, so vsiljene preusmeritve, ki jih sprožijo strani, ki uporabljajo lažna oglaševalska omrežja.

Eudstudio.com pretenta obiskovalce s sporočili vabe za klike

Uporabniki se morajo zavedati, da se lahko vsebina, prikazana na lažnih spletnih straneh, razlikuje glede na različne dejavnike, kot so naslovi IP obiskovalcev in geografska lokacija. Doslej je bilo opaziti, da spletno mesto Eudstudio.com prikazuje poziv uporabnikom, naj kliknejo »Dovoli«, če niso roboti. Ta zavajajoča taktika posnema postopek preverjanja CAPTCHA in želi obiskovalce prepričati, da nevede dovolijo spletnemu mestu, da jim pošilja obvestila brskalnika.

Podelitev dovoljenja Eudstudio.com za pošiljanje obvestil lahko povzroči poplavo oglasov, ki podpirajo spletne taktike, potencialno nevarno programsko opremo in potencialno celo grožnje zlonamerne programske opreme. Posledično lahko sodelovanje s spletnimi mesti, kot je Eudstudio.com, povzroči resne posledice, vključno z okužbami sistema, znatnimi kršitvami zasebnosti, finančnimi izgubami in celo krajo identitete.

Bodite pozorni na značilne znake ponarejenega preverjanja CAPTCHA

Prevarantska spletna mesta pogosto uporabljajo lažna preverjanja CAPTCHA, da uporabnike zavedejo v dejanja, s katerimi se sicer ne bi strinjali. Te goljufive taktike so lahko del različnih spletnih taktik ali strategij za pridobitev nepooblaščenega dostopa do osebnih podatkov ali naprav. Tukaj je nekaj značilnih znakov lažnega preverjanja CAPTCHA:

  • Nenavadne ali nepomembne zahteve :
  • Legitimni CAPTCHA običajno vključujejo prepoznavanje popačenega besedila, izbiro slik ali reševanje matematičnih problemov. Lažni CAPTCHA lahko od uporabnikov zahtevajo, da izvedejo neobičajna opravila, kot je klik na določeno področje zaslona, igranje igre ali deljenje osebnih podatkov.
  • Pritisk za hitro dokončanje :
  • Lažni CAPTCHA lahko uporabljajo nujnost ali časovni pritisk, pri čemer trdijo, da imajo uporabniki omejen čas za dokončanje preverjanja. Ta nujnost naj bi odvračala od natančnega pregleda.
  • Zahteva po občutljivih informacijah :
  • Lažni CAPTCHA lahko zahteva osebne ali zasebne podatke, kot so podatki o kreditni kartici, telefonske številke
  • in e-poštnih naslovov, pod krinko preverjanja.
  • Prekomerna ali nenavadna dovoljenja :
  • Nekateri ponarejeni CAPTCHA lahko od uporabnikov zahtevajo, da svojemu brskalniku dodelijo pretirana dovoljenja, kot so omogočanje obvestil, dostop do lokacije ali celo namestitev razširitev brskalnika.
  • Neskladen dizajn :
  • Lažni CAPTCHA imajo lahko obliko, ki se bistveno razlikuje od znanega sloga CAPTCHA, ki ga uporabljajo znana spletna mesta, kot je Googlova reCAPTCHA.
  • Ni jasnih povratnih informacij :
  • Legitimni CAPTCHA uporabnikom zagotavljajo povratne informacije, na primer, ali je bil njihov odgovor pravilen ali ne. Lažne CAPTCHA morda nimajo te povratne informacije ali pa zagotavljajo zavajajoče informacije.
  • Nejasen vir :
  • Če je CAPTCHA predstavljen na spletnem mestu, ki ni znano, sumljivo ali ni povezano s kontekstom naloge, je znak CAPTCHA morda lažen.

Da bi se zaščitili pred lažnimi CAPTCHA, je ključnega pomena, da ste previdni, zlasti če se postopek preverjanja zdi nenavaden ali zahteva občutljive podatke. Držite se dobro znanih spletnih mest in zaupanja vrednih virov za spletno interakcijo.

URL-ji

Eudstudio.com lahko kliče naslednje URL-je:

eudstudio.com

V trendu

Najbolj gledan

Nalaganje...