Unatonse.co.in

Unatonse.co.in je bilo prepoznano kot goljufivo spletno mesto, ki se ukvarja z zavajajočimi praksami za pretentanje obiskovalcev. Zdi se, da se glavni cilj tega spletnega mesta vrti okoli izkoriščanja inherentne funkcije potisnih obvestil, ki je prisotna v spletnih brskalnikih. To doseže tako, da obiskovalce zvabi, da se nevede naročijo na lastna potisna obvestila. Ta zvijačna strategija daje spletnemu mestu možnost ustvarjanja in prikazovanja invazivnih in neželenih oglasov v naprave uporabnikov.

Unatonse.co.in Pretenta obiskovalce z lažnimi scenariji

Unatonse.co. in uporablja zavajajočo taktiko, ki vključuje prikaz izmišljenih sporočil o napakah in zavajajočih opozoril, ki so vsi oblikovani za manipulacijo uporabnikov, da se naročijo na njegova potisna obvestila. Besedilo teh sporočil, kot ga predstavljajo taka nezaupanja vredna spletna mesta, je običajno prilagojeno na podlagi dejavnikov, kot sta uporabnikov IP naslov in geografska lokacija. Posledično se lahko zavajajoči pozivi, opaženi na platformah, kot je Unatonse.co.in, razlikujejo od enega uporabnika do drugega.

Vendar pa so raziskovalci poudarili, da to posebno lažno spletno mesto uporablja več sporočil vab za klike hkrati. Unatonse.co.in si prizadeva prepričati uporabnike, da je pričakovani videoposnetek zdaj dostopen za ogled, vendar morajo za pridobitev dostopa klikniti prikazani gumb »Predvajaj«. Hkrati spletna stran trdi, da je za zapiranje okna potrebna izbira gumba »Dovoli«.

Vabljiva sporočila, na katera lahko uporabniki naletijo, so lahko podobna:

»Vaš video je pripravljen

Pritisnite Predvajaj za začetek videa'

'Kliknite 'Dovoli', da zaprete to okno

To okno lahko zaprete s pritiskom na 'Dovoli'. Če želite nadaljevati z brskanjem po tej spletni strani, samo kliknite gumb za več informacij.'

Ko uporabniki nasedejo tej zavajajoči shemi in se strinjajo, da bodo prejemali obvestila od Unatonse.co.in, so lahko posledice znatne. Prizadeta naprava bi lahko bila izpostavljena nadležni poplavi dvomljivih neželenih oglasov. Ti oglasi se lahko prikažejo ne glede na to, ali se spletni brskalnik aktivno uporablja ali celo v mirovanju. Ustvarjeni oglasi bi lahko promovirali široko paleto nezaupljive vsebine, vključno s promocijami za spletne strani, usmerjene v odrasle, vprašljivimi spletnimi igrami, zavajajočimi posodobitvami programske opreme in širjenjem vsiljivih PUP (potencialno neželenih programov).

Sprejmite ukrepe za zaustavitev vsiljivih oglasov, ki jih ponujajo lažna spletna mesta in drugi nezanesljivi viri

Uporabniki lahko izvedejo vrsto ukrepov za zaustavitev dotoka vsiljivih oglasov z lažnih spletnih mest in drugih nezanesljivih virov:

  • Preglejte dovoljenja za obveščanje : uporabniki morajo pregledati svoje nastavitve obveščanja in preklicati dovoljenja za spletna mesta, ki jim ne zaupajo. To je običajno mogoče storiti prek nastavitev brskalnika. Prepričajte se, da ste onemogočili obvestila za sumljiva ali neznana spletna mesta.
  • Počisti podatke brskalnika : redno brišite piškotke brskalnika, predpomnilnik in zgodovino brskanja. To lahko pomaga odstraniti sledilne elemente, ki bi jih lažna spletna mesta lahko uporabila za prikazovanje ciljanih oglasov.
  • Namestite zaviralce oglasov : uporabite priznane razširitve brskalnika ali programsko opremo za blokiranje oglasov. Ta orodja lahko učinkovito filtrirajo neželene oglase in preprečijo njihov prikaz na spletnih straneh.
  • Posodobite varnostno programsko opremo : varnostno programsko opremo, vključno s programi proti zlonamerni programski opremi, posodabljajte. Ti programi lahko pomagajo prepoznati in blokirati nevarno vsebino, vključno z oglasi iz nezanesljivih virov.
  • Onemogoči potisna obvestila : pregled in upravljanje nastavitev potisnih obvestil v brskalnikih. Onemogočite obvestila za spletna mesta, ki niso bistvena za vaše spletne dejavnosti.
  • Redno preverjajte razširitve : Občasno preglejte in odstranite razširitve brskalnika, ki niso iz uglednih virov. Nekatere razširitve lahko služijo kot kanali za pošiljanje neželenih oglasov.
  • Bodite skeptični do ponudb : Bodite previdni, ko naletite na ponudbe ali promocije, ki so preveč dobre, da bi bile resnične. Prevarantska spletna mesta pogosto uporabljajo vabljive ponudbe, da privabijo uporabnike v interakcijo z njihovo vsebino.
  • Bodite vedno obveščeni : Bodite na tekočem z najnovejšimi praksami spletne varnosti in novicami. Obveščenost o nastajajočih grožnjah lahko uporabnikom pomaga sprejeti proaktivne ukrepe za zaščito.

Z upoštevanjem teh ukrepov lahko uporabniki znatno zmanjšajo vdor neželenih in potencialno škodljivih oglasov z lažnih spletnih mest in drugih nezanesljivih virov.

V trendu

Najbolj gledan

Nalaganje...