Unatonse.co.in

Unatonse.co.in bol identifikovaný ako nečestná webová stránka, ktorá využíva klamlivé praktiky na oklamanie návštevníkov. Zdá sa, že primárny cieľ tejto webovej stránky sa točí okolo využívania inherentnej funkcie push notifikácií prítomnej vo webových prehliadačoch. Dosahuje to lákaním návštevníkov, aby sa nevedomky prihlásili na odber vlastných upozornení push. Táto zložitá stratégia poskytuje webovej stránke schopnosť generovať a dodávať invazívne a nechcené reklamy do zariadení používateľov.

Unatonse.co.in oklame návštevníkov falošnými scenármi

Unatonse.co. in využíva klamlivú taktiku, ktorá zahŕňa zobrazovanie vymyslených chybových správ a zavádzajúcich upozornení, pričom všetky sú vytvorené tak, aby zmanipulovali používateľov, aby sa prihlásili na odber upozornení push. Znenie týchto správ, ako sú prezentované na takýchto nedôveryhodných webových stránkach, je zvyčajne prispôsobené na základe faktorov, ako je individuálna IP adresa používateľa a geografická poloha. V dôsledku toho sa zavádzajúce výzvy pozorované na platformách ako Unatonse.co.in môžu líšiť od jedného používateľa k druhému.

Výskumníci však poukázali na to, že táto špecifická nečestná webová stránka využíva viacero clickbaitových správ súčasne. Unatonse.co.in sa snaží presvedčiť používateľov, že očakávané video je teraz prístupné na prezeranie, ale na získanie prístupu musia kliknúť na zobrazené tlačidlo „Prehrať“. Zároveň webová stránka tvrdí, že na zatvorenie okna je potrebné vybrať tlačidlo „Povoliť“.

Lákacie správy, s ktorými sa môžu používatelia stretnúť, môžu byť podobné ako:

„Vaše video je pripravené

Video spustíte stlačením tlačidla Prehrať'

'Kliknutím na 'Povoliť' zatvorte toto okno

Toto okno je možné zatvoriť stlačením tlačidla „Povoliť“. Ak chcete pokračovať v prehliadaní tejto webovej stránky, stačí kliknúť na tlačidlo viac informácií.'

Keď používatelia prepadnú tejto klamlivej schéme a súhlasia s prijímaním upozornení od Unatonse.co.in, dôsledky môžu byť značné. Postihnuté zariadenie by mohlo byť vystavené nepríjemnej záplave pochybných spamových reklám. Tieto reklamy sa môžu zobraziť bez ohľadu na to, či sa webový prehliadač aktívne používa, alebo aj keď je nečinný. Vygenerované reklamy by mohli propagovať širokú škálu nedôveryhodného obsahu vrátane propagácie webových stránok zameraných na dospelých, pochybných online hier, klamlivých aktualizácií softvéru a šírenia rušivých PUP (potenciálne nechcených programov).

Prijmite opatrenia na zastavenie rušivých reklám poskytovaných podvodnými stránkami a inými nespoľahlivými zdrojmi

Používatelia môžu implementovať sériu opatrení na zastavenie prílevu rušivých reklám z nečestných stránok a iných nespoľahlivých zdrojov:

  • Kontrola povolení upozornení : Používatelia by si mali skontrolovať nastavenia upozornení a zrušiť povolenia pre webové stránky, ktorým nedôverujú. Zvyčajne to možno vykonať prostredníctvom nastavení prehliadača. Nezabudnite vypnúť upozornenia na podozrivé alebo neznáme stránky.
  • Vymazať údaje prehliadača : Pravidelne vymazávajte súbory cookie prehliadača, vyrovnávaciu pamäť a históriu prehliadania. To môže pomôcť odstrániť prvky sledovania, ktoré by mohli nečestné stránky použiť na zobrazovanie cielených reklám.
  • Inštalácia blokovačov reklám : Využite renomované rozšírenia alebo softvér prehliadača na blokovanie reklám. Tieto nástroje dokážu efektívne odfiltrovať nežiaduce reklamy a zabrániť ich zobrazovaniu na webových stránkach.
  • Aktualizácia bezpečnostného softvéru : Udržujte bezpečnostný softvér vrátane antimalvérových programov aktuálny. Tieto programy môžu pomôcť identifikovať a blokovať nebezpečný obsah vrátane reklám z nespoľahlivých zdrojov.
  • Zakázať upozornenia push : Skontrolujte a spravujte nastavenia upozornení push v prehliadačoch. Vypnite upozornenia pre stránky, ktoré nie sú nevyhnutné pre vaše online aktivity.
  • Pravidelne kontrolujte rozšírenia : Pravidelne kontrolujte a odstraňujte rozšírenia prehliadača, ktoré nepochádzajú z renomovaných zdrojov. Niektoré rozšírenia môžu slúžiť ako kanály na doručovanie nechcených reklám.
  • Buďte skeptickí voči ponukám : Buďte opatrní, keď narazíte na ponuky alebo propagačné akcie, ktoré sú príliš dobré na to, aby boli pravdivé. Nečestné stránky často používajú lákavé ponuky, aby nalákali používateľov na interakciu s ich obsahom.
  • Buďte vždy informovaní : Majte prehľad o najnovších postupoch a novinkách v oblasti online zabezpečenia. Byť informovaný o nových hrozbách môže používateľom pomôcť podniknúť proaktívne kroky na svoju ochranu.

Dodržiavaním týchto opatrení môžu používatelia výrazne obmedziť prenikanie nechcených a potenciálne škodlivých reklám z nečestných stránok a iných nespoľahlivých zdrojov.

Trendy

Najviac videné

Načítava...